Arganolie

Wat Is Arganolie?
Arganolie wordt al eeuwenlang gewonnen uit de vruchten van de Arganboom (Argania Spinosa). Deze vruchten worden geperst.  Onze Arganolie is 100% natuurlijk en zonder toevoeging van parabenen. Wij importeren onze Arganolie zelf uit Marokko, op deze manier kunnen wij U garanderen dat de Arganolie van Secret of Beauty 100% natuurlijk is.

Hoe wordt Arganolie gemaakt?
De traditionele manier van het maken van olie gebeurt geheel handmatig door de berbervrouwen. Eerst wordt de noot uit de uitgedroogde vrucht gehaald om vervolgens de harde buitenkant van de noot met twee stenen te kraken. Als het olie voor culinaire doeleinden betreft dan worden deze geroosterd door ze mild te verhitten. Nadat de pitten zijn afgekoeld worden ze gemalen en met mild water tot een brij vermengd. Door deze brij deeg handmatig uit te persen wordt de Argan olie gewonnen.

Wat is de samenstelling van deze olie?
Arganolie heeft een zeer evenwichtige samenstelling. Arganolie is rijk aan onverzadigde vetzuren en essentiële vetzuren. De meest voorkomende vetzuren zijn Omega 9 (oliezuur) en Omega 6 (linolzuur). Daarnaast is deze olie is ook rijk aan Vitamine E welke als één van de krachtigste biologische anti-oxidanten wordt beschouwd.

De ruim aanwezige componenten sterolen (blokkeert de opname van cholestorol in de menselijke darm), Vitamine E en polyfenolen (chemische verbinding welke een ontstekingsremmende werking heeft) zijn veelzijdig. Deze componenten hebben naast een anti-oxidante functie ook een kalmerende en helende werking. De polyfenolen gaan naast  ontstekingen ook allergische reacties tegen.

De essentiële vetzuren hebben naast hun ontstekingsremmende functie ook een aandeel in het vergroten van de elasticiteit en de weerstand van de huid.

In combinatie met saponinen (saponine is een natuurlijk plantenextract welke een oppervlaktespanning verlagende werking heeft) zorgen vitamine E ervoor dat uw huid weer gezond en zacht wordt. Vitamine E beschermt op zijn beurt weer de essentiële vetzuren door te voorkomen dat deze worden afgebroken. De unieke samenstelling van deze olie maakt het een breed toepasbaar product.
Verder is uit wetenschappelijk onderzoek bewezen dat de verschillende componenten uit Arganolie de bloedcirculatie kunnen stimuleren, het cholesterolgehalte kunnen verlagen en de fysieke weerstand kunnen bevorderen.

Gebruikstoepassingen voor Arganolie:
Deze natuurlijke olie wordt door bewuste vrouwen gebruikt als een dagelijkse schoonheidsbehandeling voor onder andere:

Het verminderen of voorkomen van rimpels,
Arganolie bevat veel verschillende componenten. Veel van deze componenten zijn veelzijdig en sommige hiervan versterken elkaar. Arganolie helpt bij het voorkomen en verminderen van rimpels doordat de olie rijk is aan essentiële vetzuren, diverse anti-oxydanten, voedende vitamine E en rijk is aan eiwitten met een hoog moleculair gewicht. Hierdoor heeft het een kalmerende en voedende werking op uw huid.

Het hydrateren van de huid,
Arganolie helpt een droge en geïrriteerde huid te hydrateren en te verzachten.
Door het versterken van de natuurlijke barrière van uw huid helpt deze olie ook voorkomen dat teveel vocht uit de huid kan verdampen. De Arganolie dringt diep door in de huid en de huidcellen waar het de celvernieuwing stimuleert. Tevens stimuleert Arganolie een evenwichtige talgproductie waardoor de huid soepel wordt gehouden. Arganolie kan zelfs worden gebruikt voor zeer gevoelige babyhuidjes.

Bescherming tegen de zon en tegen de kou.
Warmte, droge lucht en schadelijke UV-stralen van de zon of de droge lucht gedurende de wintermaanden zorgen ervoor dat uw huid uitdroogt. Arganolie beschermt uw huid en voorkomt dat uw huid uitdroogt met alle nadelige gevolgen van dien. Zo is een droge huid is erg gevoelig. Het gaat vaak gepaard met schilfering van de huid en jeuk. Bij een erg droge huid kunnen ook kloven en rode plekken ontstaan.

Arganolie is een weldaad voor het haar.
Verschillende componenten in Arganolie zijn zeer effectief voor het behandelen van droog en pluizig haar. Daarnaast helpt Arganolie om beschadigd haar te herstellen en zorgt het ervoor dat uw haar zijn natuurlijke glans weer terugkrijgt. U hoeft slechts een zeer kleine hoeveelheid Arganolie te gebruiken om uw haar weer te voorzien van een prachtige glans.

Tevens is Arganolie is ook prima geschikt om de droge en gevoelige hoofdhuid te verzorgen. Een gezonde hoofdhuid is een belangrijke voorwaarde voor sterke haarwortels en mooi en gezond haar.

Arganolie voor de verzorging van uw nagels
Arganolie helpt u om uw beschadigde nagels op een snelle, simpele en natuurlijke wijze te herstellen en gezond te houden. Bovendien voorkomt u door uw nagels en nagelriemen regelmatig te verzorgen met Arganolie dat deze door water, schoonmaakmiddelen, wasmiddelen en andere stoffen kwetsbaar en week worden.

Arganolie in de behandeling van Acne, Eczeem en Psoriasis
Men kan veel verschillende huidaandoeningen onderscheiden. De bekendste hiervan zijn, Eczeem, Psoriasis en Acne. De combinatie van de unieke componenten van Arganolie helpt met succes om de ontstekingssymptomen van deze huidaandoeningen te verlichten. Bij ernstige vormen van huidaandoeningen raden wij u aan om eerst uw huisarts te raadplegen.

Arganolie voor voorkomen of herstellen Striae
De oorzaak van Striae (bijvoorbeeld bij zwangerschapstriemen) is dat de collageen en elastine in de huid te ver worden uitgerekt. Hierdoor worden de vezels gescheiden. Door de huid te hydrateren biedt Arganolie de huid meer elasticiteit en weerstand. Daarnaast beschermen de verschillende anti-oxidanten in deze olie het collageen en elastine. Deze en andere componenten helpen dus de huidcellen om niet te scheiden tijdens perioden van snelle groei.

Arganolie als natuurlijke Lippenverzorging
Arganolie kan ook goed gebruikt worden voor het verzorgen en beschermen van de zeer gevoelige en dunne huid van de lippen. De olie voorkomt uitdroging en verzorgt tevens de huid rond de lippen. Arganolie bevat natuurlijke zonnefilters die de lippen beschermen tegen UV-straling.

Arganolie ideaal voor massage
De componenten van Arganolie maken deze olie ideaal voor het masseren van pijnlijke spieren en stijve artritis gewrichten. De essentiële vetzuren in Arganolie spelen een cruciale rol in de vorming van prostaglandine. Dit is een natuurlijke ontstekingsremmer, welke pijn, zwelling en ontstekingen vermindert. Daarnaast wordt de bloedsomloop gestimuleerd.

Gebruik alleen 100% natuurlijke Arganolie.
Voor optimaal resultaat is absoluut van belang dat u 100% pure en biologisch geproduceerde Arganolie gebruikt. Door de sterk groeiende vraag naar Arganolie zijn er veel aanbieders die beweren pure Arganolie te verkopen, maar vrijwel altijd gaat het dan om verdunde of bewerkte Arganolie. Bij Secret of Beauty weet u dat u aan het juiste adres bent voor 100% natuurlijke Arganolie zonder toegevoegde stoffen. Alleen met 100% natuurlijke en 100% eerlijke Arganolie zult U de gewenste resultaten bereiken.

Daar wij onze Arganolie zelf uit Marokko importeren en wij het productieproces van begin tot einde volgen kunnen wij garanderen dat de door U gekochte Arganolie van Secret of Beauty 100% natuurlijk is!

U zult versteld staan van de krachtige werking.

Komt u gerust langs voor meer informatie.

U bent van harte welkom.